Sök
Stäng denna sökruta.

Design & Handarbete skapat med omtanke

TORESTORPS FINSNICKERI - KVALITÉ I VÄRLDSKLASS

OM OSS

AB Torestorps Finsnickeri är beläget i Marks kommun i sydvästra hörnet av Västergötland. Företaget startades 2017 och ägs och drivs av Henrik Andersson. Efter 18 år som anställd i branschen krävdes nya utmaningar och det resulterade i ett toppmodernt snickeri i traditionell anda, på hemorten med flera anställda och även lärlingar. Vi tillverkar specialsnickerier, inredningar, trappor, kyrkoinredningar, fönster, eller vad just du är ute efter. Inga jobb är för stora eller för små, för simpla eller för avancerade. Vi älskar utmaningar och brinner verkligen för hantverket. Vi ser fram emot att höra från just dig!

Snickeriet är inrymt i det som tidigare var en ladugård. Den förfallna ladugården revs ur så det bara blev ett tomt skal och sedan började en gedigen renovering och ombyggnad, både ut- och invändigt, för att få lokalen att bli en modern, fräsch, funktionell och hemtrevlig snickeriverkstad, med alla maskiner och utrustning du kan tänkas behöva. Roligt att kunna återbruka en gammal byggnad!

Bakgrund och kompetens

Henrik Andersson är uppvuxen i snickeriverkstaden. Morfar Evert väckte tidigt intresset hos Henrik för snickeri. Efter en träteknisk utbildning i Trä- och möbelteknik på gymnasiet väntade jobb som specialsnickare. Henrik visade framfötterna ordentligt och vann 2002 SM i Möbelsnickeri. Detta gjorde att han kom med i snickarlandslaget och yrkeslandslaget och fick representera Sverige vid World Skills Competition 2003. Resultatet blev en framstående åttondeplacering bland 25 av världen skickligaste snickare. Sedan dess har Henrik varit ledare och tränare för unga skickliga möbelsnickare och har även varit expert/domare på flera nationella och internationella yrkestävlingar vid sidan av heltidsarbete. Han brinner verkligen för hantverk och kvalitet i världsklass.